728 x 90

Toyota Corolla остава най-продаваната кола в света

Toyota Corolla остава най-продаваната кола в света

Според статистика на немската агенция focus2move, Toyota Corolla е най-добре продаваният автомобил в света за първите шест месеца на годината. Въпреки че интересът към колата е спаднал леко с 1.2 процента, тя е купена от над 630 000 клиенти по Земята. На второ място застава Volkswagen Golf с 500 000 продажби, а на подиума се

Според статистика на немската агенция focus2move, Toyota Corolla е най-добре продаваният автомобил в света за първите шест месеца на годината.

Въпреки че интересът към колата е спаднал леко с 1.2 процента, тя е купена от над 630 000 клиенти по Земята. На второ място застава Volkswagen Golf с 500 000 продажби, а на подиума се качва и Ford F-Series със 478 384 продажби, благодарение на над 15-процентен скок.

Любопитно е да се отбележи, че най-голям скок в търсенето отчита Hyundai Tucson, който е по-търсен с цели 202 процента повече спрямо същия период на миналата година.

Място в челната десетка намират още Ford Focus, Hyundai Elantra, Volkswagen Polo, Toyota RAV4, Toyota Camry, Honda CR-V и Chevrolet Silverado.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт