728 x 90

Известен инвеститор атакува Tesla

    Световноизвестният инвеститор и анализатор Марк Фабер атакува производителят на електромобили Tesla и прогнозира, че „един ден акциите на компанията ще стигнат нулева стойност”. „Това, което произвежда Tesla, може да бъде произвеждано от Mercedes, BMW, Toyota, Nissan – обясни швейцарецът. – В крайна сметка, всеки може да произвежда електромобили, с по-ниски разходи и може би много

    Световноизвестният инвеститор и анализатор Марк Фабер атакува производителят на електромобили Tesla и прогнозира, че „един ден акциите на компанията ще стигнат нулева стойност”.

    „Това, което произвежда Tesla, може да бъде произвеждано от Mercedes, BMW, Toyota, Nissan – обясни швейцарецът. – В крайна сметка, всеки може да произвежда електромобили, с по-ниски разходи и може би много по-ефективно.

    „Досега пазарът на електромобили не беше достатъчно голям за Toyota и другите автомобилни гиганти, но вече става все по-важен, големите автомобилни компании излизат на терена и Tesla ще има сериозна конкуренция.”

    Точно засилената конкуренция, която се очаква при електромобилите накара Фабер да прогнозира, че „стойността на Tesla един ден ще е нула”.

    Швейцарецът даде Tesla за пример, когато обясняваше за „надценени компании, от които могат да се изкарат пари с къси продажби, но в един момент цените на акциите им ще паднат”.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт