728 x 90

След 20 години на загуби – Lotus отново на печалба

След 20 години на загуби – Lotus отново на печалба

Жан Марк Гейлс, човекът, който управлява позакъсалата британска марка за спортни коли Lotus, със задоволство съобщи, че производителят най-накрая ще отчете положителни финансови резултати. По неговите думи, през финансовата година 2016-2017, която трябва да приключи през април догодина, Lotus ще може да се похвали за първи път от цели 20 години с печалба. Причините за

Жан Марк Гейлс, човекът, който управлява позакъсалата британска марка за спортни коли Lotus, със задоволство съобщи, че производителят най-накрая ще отчете положителни финансови резултати.

По неговите думи, през финансовата година 2016-2017, която трябва да приключи през април догодина, Lotus ще може да се похвали за първи път от цели 20 години с печалба.

Причините за положителния баланс са няколко. На първо място, служителите на Lotus са редуцирани от 1200 до около 900, а освен това са намалени и разходите по производството на коли.

Не на последно място, търсенето и продажбите на марката са нараснали, като основно влияние за това има лансирането на Evora в САЩ.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт