728 x 90

В Япония ще чакат Honda NSX до догодина

В Япония ще чакат Honda NSX до догодина

Собствениците на първите екземпляри Honda/Acura NSX в Щатите и Австралия вече получават колите си, но клиентите в Япония ще трябва да почакат до догодина за своите автомобили. Новият NSX се произвежда в Щатите, дилърите на марката вече приемат поръчки в Япония, а доставките започват на 27 февруари. В завода на Honda в Мерисвил, Охайо работят

Собствениците на първите екземпляри Honda/Acura NSX в Щатите и Австралия вече получават колите си, но клиентите в Япония ще трябва да почакат до догодина за своите автомобили. Новият NSX се произвежда в Щатите, дилърите на марката вече приемат поръчки в Япония, а доставките започват на 27 февруари.

В завода на Honda в Мерисвил, Охайо работят 100 от най-квалифицираните работници на марката, които сглобяват между шест и осем автомобила NSX на седмица. От първата година на производство на второто поколение на NSX за Япония са предназначени 100 коли, всяка една от които струва 23,7 милиона йени, което се равнява на малко под 236 000 долара. В тази цена не влизат застраховките и акциза.

NSX се задвижва от хибридна система, съставена от 3,5-литров V6 с мощност 500 конски сили и 550 Nm въртящ момент, който работи с три електромотора – един на предния мост и два на задния. Сумарната мощност на системата е 573 конски сили, а максималният въртящ момент – 644 Nm.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт