728 x 90

MG прекратява производството си на Острова

MG прекратява производството си на Острова

Британската марка с китайски собственик MG ще преустанови производството на автомобили във Великобритания. Към момента фирмата сглобяваше на Острова само хечбека MG3, но дори и той ще бъде изпратен за монтаж в Китай. Причината за това е желанието на собствениците от SAIC Motors да намалят разходите по производството. Преместването в Китай означава, че по-голяма част

Британската марка с китайски собственик MG ще преустанови производството на автомобили във Великобритания. Към момента фирмата сглобяваше на Острова само хечбека MG3, но дори и той ще бъде изпратен за монтаж в Китай.

Причината за това е желанието на собствениците от SAIC Motors да намалят разходите по производството. Преместването в Китай означава, че по-голяма част от компонентите ще могат да се доставят от местни компании.

Продажбите на MG в Европа са доста посредствени, тъй като марката е успяла да реализира под 4000 бройки във Великобритания през миналата година. Очаква се през 2016 г. бройката да нарасне до над 5000 коли, благодарение на продажбите на джипкага GS.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт