728 x 90

Skoda влиза в Южна Корея заради "Дизелгейт"

Skoda влиза в Южна Корея заради "Дизелгейт"

Много е вероятно Skoda да влезе на автомобилния пазар в Южна Корея, заяви представител на чешката марка пред Automotive News Europe. Компанията, която е собственост на германския гигант Volkswagen, иска да присъства по-осезаемо на световния пазар и направи важна стъпка в тази посока с Kodiaq – най-големия SUV в гамата на марката. Световната премиера на

Много е вероятно Skoda да влезе на автомобилния пазар в Южна Корея, заяви представител на чешката марка пред Automotive News Europe. Компанията, която е собственост на германския гигант Volkswagen, иска да присъства по-осезаемо на световния пазар и направи важна стъпка в тази посока с Kodiaq – най-големия SUV в гамата на марката. Световната премиера на модела ще е тази седмица на салона в Париж.

„С Kodiaq ние поемаме в нова посока и се отваряме към нови пазари”, заяви главният изпълнителен директор на Skoda Бернхард Майер.

Говорителят на марката допълни, че един от тези пазари може да е и САЩ.

Влизането на Skoda в Южна Корея трябва да помогне на VW да намали загубите от глобалния скандал „Дизелгейт”, избухнал преди година, в който концернът беше заловен, че е оборудвал свои дизелови мотори със софтуеър, който дава неверни данни при проверка на нивото на вредните емисии.

През юли тази година властите в Корея забраниха продажбите в страната на общо 80 версии на модели на VW, Audi и Bentley и наложиха глоба от 15,9 милиона долара на компанията за нарушаване на правилата за вредните емисии.

Подобно на Европа, половината нови коли в Корея са дизели.

Skoda вече продава в Китай, като местният пазар поглъща една четвърт от производството на чехите.

Интересно е, че продажбите на Skoda не пострадаха от „Дизелгейт” и за първите осем месеца на годината продажбите на марката се увеличиха с 5,1 процента до 733 700 коли в световен мащаб.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт