728 x 90

Хенрик Фискер прави нова компания, пак я кръсти на себе си

Хенрик Фискер прави нова компания, пак я кръсти на себе си

Създателят на Aston Martin DB9 и BMW Z8 Хенрик Фискер основа нова компания, която ще произвежда електромобили и която отново носи името му – Fisker. Първата компания на Фискер, която носеше неговото име вече е собственост на китайски инвеститор, която е прекръсти на Karma Automotive и предлага едноименния модел, но с някои промени и с

Създателят на Aston Martin DB9 и BMW Z8 Хенрик Фискер основа нова компания, която ще произвежда електромобили и която отново носи името му – Fisker. Първата компания на Фискер, която носеше неговото име вече е собственост на китайски инвеститор, която е прекръсти на Karma Automotive и предлага едноименния модел, но с някои промени и с ново название.

„От известно време работим усилено, но тайно – обясни при лансирането на проекта Фискер. – В последните две години търсих партньор за работата по батериите за новия ни проект. Нашата стратегия позволява разработването на нови технологии и максимално бързото им внедряване в производството, нещо, което не е по силите на големите автомобилни производители.

„Ние разполагаме с технология, която не притежава нито една друга компания. Другите дори не могат да се доближат до подобно решение.”

Фискер обясни, че новата му компания ще има две подразделения –  Fisker Inc. и Fisker Nanotech. Първото ще се занимава със създаването на електромобили, а второто ще работи по развитието на батериите за тях.

От компанията намекнаха, че електромобилът, който ще произвежда новият Fisker ще има пробег 640 километра с едно зареждане.

Фискер обяви, че първите изображения на новия модел ще се появят в средата на следващата година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт