728 x 90

VW и китайци правят бюджетна марка

    Volkswagen ще продължи работата по разширяване на портфолиото си, като Automotive News Europe съобщава, че немците планират да лансират чисто нова боджетна марка за електрически автомобили в Китай. Брандът ще бъде разработен заедно с партньорите на VW Anhui Jianghuai Automobile или съкратено JAC, като целта е да се предлагат най-достъпните електромобили на китайския пазар. С цел

    Volkswagen ще продължи работата по разширяване на портфолиото си, като Automotive News Europe съобщава, че немците планират да лансират чисто нова боджетна марка за електрически автомобили в Китай.

    Брандът ще бъде разработен заедно с партньорите на VW Anhui Jianghuai Automobile или съкратено JAC, като целта е да се предлагат най-достъпните електромобили на китайския пазар.

    С цел проектът да стигне до крайната си фаза максимално бързо, двете компании ще разработят първите модели върху вече съществуващата платформа за EV коли на китайската фирма.

    Макар и да е едва деветият по големина производител на коли в Китай, JAC се смята за един от технологичните лидери сред електрическите автомобили. Именно заради това от Volkswagen са избрали тях за партньор.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт