728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

На Острова: вдигат цените заради Брекзит

  Редица компании ще повишат цените на крайните си продукти във Великобритания поради решението на Обединеното Кралство да напусне Европейския съюз. Ford беше първата марка, която повиши цените на моделите си през септември с около два процента, а сега от Nissan и Vauxhall, продаващ моделите на Opel, обявиха почти същото поскъпване. Причината за това е обезценяването

  Редица компании ще повишат цените на крайните си продукти във Великобритания поради решението на Обединеното Кралство да напусне Европейския съюз.

  Ford беше първата марка, която повиши цените на моделите си през септември с около два процента, а сега от Nissan и Vauxhall, продаващ моделите на Opel, обявиха почти същото поскъпване.

  Причината за това е обезценяването на паунда спрямо еврото. Благодарение на това явление производството или импортът на определени модели става по-скъпо, което води и до крайно поскъпване на продукта за компенсация.

  Анализатори на пазара твърдят, че подобно явление ще се види при почти всички автомобилни производители, които търгуват в UK, тъй като това е вторият по-големина пазар в Европа и размерът на печалбите там е от особено значение.

  Autoclub.bg
  ADMINISTRATOR
  ПРОФИЛ

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *