728 x 90

Mercedes стартира програма за споделяне на автомобили

    Mercedes обяви старта на нова програма за споделяне на автомобили в Германия, за която главният изпълнителен директор на компанията Дитер Цетче обяви, че ще е като „Airbnb за коли”. Най-общо става въпрос за това, че собственици ще могат да дават колите си под наем на други шофьори. „Автомобилът ви може да бъде оборудван с устройство,

    Mercedes обяви старта на нова програма за споделяне на автомобили в Германия, за която главният изпълнителен директор на компанията Дитер Цетче обяви, че ще е като „Airbnb за коли”. Най-общо става въпрос за това, че собственици ще могат да дават колите си под наем на други шофьори.

    „Автомобилът ви може да бъде оборудван с устройство, което е свързано с онлайн платформа – обясни Цетче. – Правите снимка на вашия Mercedes и създавате профил на автомобила ви. След това въвеждате свободните дати и давате възможност на хиляди други водачи да наемат автомобила ви, като всичко това ще става през смартфон.”

    Програмата на Mercedes не е много по-различна от други програми за споделяне на автомобили, но е първата, която е стартирана от автомобилен производител.

    „Средно един автомобил прекарва в покой 23 часа на денонощие – допълни Цетче. – Защо колата да не се използва през това време, за да изкара допълнителни пари на собственика си?”

    Mercedes вече обяви, че ще стартира подобна програма и в Щатите, но още през ноември ще се появи германският й вариант.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт