728 x 90

Няма да има дизелова C-класа за Щатите?

    Шефовете на Mercedes са решили да не предлагат дизелови версии на популярния модел C-клас на пазара в Щатите, твърди източник от компанията. В Америка трябваше да се появи вариантът C300d 4Matic, но сега става ясно, че моделът е спрян по „причини, свързани с продуктовата стратегия”, каквото и да означава това. Тази версия на C-класата трябваше

    Шефовете на Mercedes са решили да не предлагат дизелови версии на популярния модел C-клас на пазара в Щатите, твърди източник от компанията. В Америка трябваше да се появи вариантът C300d 4Matic, но сега става ясно, че моделът е спрян по „причини, свързани с продуктовата стратегия”, каквото и да означава това.

    Тази версия на C-класата трябваше да излезе на американския пазар с 2,1-литров 4-цилиндров турбо дизел с мощност 201 конски сили. Този автомобил се предлага и в Европа, при това от повече от една година, но под името С250d.

    Все пак, в Mercedes не са се отказали напълно от идеята да предлагат дизелови автомобили в САЩ. В компанията очакват разрешение да използват своя дизелов V6 мотор в Щатите, който се предлага на борда на GLS350d.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт