728 x 90

Mercedes може да се откаже от дизелите в Щатите

    Шефовете на Mercedes първо спряха новия C300d 4MATIC за пазара в САЩ, а сега обмислят да изтеглят напълно дизеловите си мотори от американския пазар. Глобалният скандал „Дизелгейт”, стартиран от Volkswagen се отразява негативно на всички производители на дизели в световен мащаб и вицепрезидентът на Mercedes Матиас Люерс призна на изложението в Лос Анжелис, че дизелите

    Шефовете на Mercedes първо спряха новия C300d 4MATIC за пазара в САЩ, а сега обмислят да изтеглят напълно дизеловите си мотори от американския пазар.

    Глобалният скандал „Дизелгейт”, стартиран от Volkswagen се отразява негативно на всички производители на дизели в световен мащаб и вицепрезидентът на Mercedes Матиас Люерс призна на изложението в Лос Анжелис, че дизелите на марката може да изчезнат от Щатите. Той потвърди, че германската компания все още се опитва да получи одобрение от властите, за да предлага част от дизеловите си модели на американския пазар, а след „Дизелгейт” сертифицирането на дизелов автомобил за пазара в САЩ се превърна в истинско приключение и точно тук трябва да търсим проваления дебют на C-класата зад Океана.

    В същото време от Mercedes са поръчали маркетингово изследване, което трябва да покаже какво е търсенето на дизели в Щатите. След това компанията може да преразгледа гамата си, която предлага в Америка и от нея да отпаднат дизеловите модели.

    „Все още не сме взели решение – обясин Люерс. – Първо искаме да разберем какво точно искат клиентите, за да можем да подготвим гамата си модели спрямо техните предпочитания. За момента изтеглянето на дизеловите модели от пазара в САЩ е по-скоро „теоретична възможност”.

    Пълните резултати от изследването на Mercedes ще са готови в началото на следващата година. Но Люерс призна, че търсенето на дизели в Щатите е слабо в последните години, а освен това продължава да намалява.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт