728 x 90

Първият Honda NSX пристигна в Европа

Първият Honda NSX пристигна в Европа

Около шест месеца след началото на производството на Honda NSX в САЩ, доставките на модела в Европа започнаха. Първият екземпляр в червено беше предаден на бившия управител и създател на Honda Швейцария – Клод Саж. Изборът на първи клиент в Европа съвсем не е случаен, тъй като Саж има съществена роля в разработката на първото

Около шест месеца след началото на производството на Honda NSX в САЩ, доставките на модела в Европа започнаха. Първият екземпляр в червено беше предаден на бившия управител и създател на Honda Швейцария – Клод Саж.

Изборът на първи клиент в Европа съвсем не е случаен, тъй като Саж има съществена роля в разработката на първото поколение NSX. Посланикът на марката е тестови пилот и работи върху прототипа, предшествал серийния спортен модел.

„Новият NSX съществена част от съвременния спортен сегмент благодарение на използваните в него технологии и богатите си японски корени. Той е съвършеният наследник на първия модел със същото име“, заяви Клод Саж при получаването на ключовете за автомобила.

Поръчки за NSX се приемат вече и в САЩ и Австралия, където колата носи логото на Acura, a в родината си Япония спортното купе ще се появи през февруари 2017 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт