728 x 90

VW с напредък в преговорите за 3.0 TDI

VW с напредък в преговорите за 3.0 TDI

Volkswagen достигна до съдебно споразумение в САЩ, свързано с 3.0-литровите дизелови двигатели, част от мега скандала Дизелгейт. Немската фирма се съгласи да заплати 200 милиона долара, превеждайки ги във фонд, борещ се със замърсяването от дизелови мотори. По този начин сметката покрай скандала набъбва на сериозните почти 17 милиарда долара, които трябва да покрият всички

Volkswagen достигна до съдебно споразумение в САЩ, свързано с 3.0-литровите дизелови двигатели, част от мега скандала Дизелгейт. Немската фирма се съгласи да заплати 200 милиона долара, превеждайки ги във фонд, борещ се със замърсяването от дизелови мотори.

По този начин сметката покрай скандала набъбва на сериозните почти 17 милиарда долара, които трябва да покрият всички съдебни дела, компенсациите на засегнатите собственици и ремонтите на автомобилите, екипирани с устройство за манипулация на емисионни тестове.

В САЩ фирмата вече започна да изкупува коли с 2.0-литрови TDI двигатели, като собствениците на такива дори започнаха да злоупотребяват и да свалят голяма част от годните части по машините си.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт