728 x 90

Крадците на Острова предпочитат Porsche

    Крадците на автомобили във Великобритания също демонстрират добър вкус и предпочитанията им изведоха на първо място за 2016 година Porsche 911 Carrera 4S. Изследване на няколко застрахователни компании показа, че германската класика не е на първо място по брой откраднати коли, но процентно е най-застрашена от кражба – един на всеки шест такива автомобила е

    Крадците на автомобили във Великобритания също демонстрират добър вкус и предпочитанията им изведоха на първо място за 2016 година Porsche 911 Carrera 4S.

    Изследване на няколко застрахователни компании показа, че германската класика не е на първо място по брой откраднати коли, но процентно е най-застрашена от кражба – един на всеки шест такива автомобила е постоянно застрашен от отмъкване. Или вече е бил откраднат.

    Второто място заема Mercedes CLC 220 CDI, а третата позиция е за Range Rover Evoque Dynamics D4A.

    Сред най-застрашените от кражба автомобили във Великобритания попадат и доста по-обикновени модели – като Honda Jazz SE CVT и Ford Fiesta.

    Авторите на изследването коментираха, че резултатите не са изненада, тъй като кражбите на скъпи луксозни и спортни автомобили служат за засищане на интереса към тези возила на пазари, където регистрацията на крадена кола не е трудна, а и печалбата на крадците от такива удари е доста по-голяма.

    Освен това, кражбите на коли във Великобритания са се повишили с 8% за периода април 2015 – март 2016, в сравнение със същия период година по-рано. Точният брой е 80 047 откраднати коли.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт