728 x 90

Предстои затварянето на последния завод на Holden в Австралия

    През 2017 година австралийската марка на GM – Holden ще закрие и последния си завод в родината си, след което ще започне изцяло да внася автомобили за местния пазар. Същото решение миналата година взе и Ford и сега компанията също внася коли за Австралия от чужбина. Последният „чистокръвен” австралийски Holden ще бъде произведен в завода

    През 2017 година австралийската марка на GM – Holden ще закрие и последния си завод в родината си, след което ще започне изцяло да внася автомобили за местния пазар.

    Същото решение миналата година взе и Ford и сега компанията също внася коли за Австралия от чужбина.

    Последният „чистокръвен” австралийски Holden ще бъде произведен в завода на марката в Елизабет, близо до Аделаида, на 20 октомври.

    Holden произвежда автомобили в Елизабет от 1963 година, като последно там се сглобяваше Holden Cruze (еквивалент на Chevrolet Cruze), чието производство беше спряно през есента, а сега все още от поточната линия слизат моделите от гамата VF Commodore – 5-метров седан, комби Sportwagon, двуместен пикап, както и още един седан с дълга база – Caprice.

    Точно преди края на производството заводът в Елизабет ще зарадва феновете на мощните автомобили с топверсията на Commodore – HSV GTS-R W1 (на снимката), като колата с дългото име получава 8-цилиндров мотор с компресор от Chevrolet Corvette.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт