728 x 90

Стачка затваря завода на Audi в Унгария?

Стачка затваря завода на Audi в Унгария?

Работниците в унгарския завод на Audi, където се произвеждат популярните модели А3 и ТТ, заплашиха със стачка, тъй като очакванията им за увеличаване на заплатите не бяха удовлетворени. Профсъюзът AHFSZ обяви в свое изявление вчера, последните предложения на шефовете на завода за увеличение на заплатите са „неприемливи”. Работниците са недоволни от факта, че мениджърите им

Работниците в унгарския завод на Audi, където се произвеждат популярните модели А3 и ТТ, заплашиха със стачка, тъй като очакванията им за увеличаване на заплатите не бяха удовлетворени.

Профсъюзът AHFSZ обяви в свое изявление вчера, последните предложения на шефовете на завода за увеличение на заплатите са „неприемливи”. Работниците са недоволни от факта, че мениджърите им предлагат постепенно увеличаване на възнагражденията, като в същото време спират програмата за бонуси.

Вече е сформиран стачен комитет, който да преговаря с шефовете на завода. От страна на Audi все още няма официална информация по случая.

В завода на Audi в Гьор се сглобяват версиите седан и кабрио на А3, както и модела ТТ.

През декември профсъюзите и мениджмънтът на завода на Daimler в Унгария се споразумяха за увеличение на заплатите на работниците с по 10 % на всеки 12 месеца в следващите две години.

Производството и износа на автомобили е ключов фактор за икономическия растеж на Унгария, но в сравнение със Западна Европа заплатите в бившата социалистическа държава са по-ниски. Автомобилният сектор осигурява над една четвърт от индустриалното производство на Унгария, която е член на Европейския съюз.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт