728 x 90

Доналд Тръмп привика шефовете на Ford, GM и Fiat Chrysler, обеща да се държи "дружелюбно"

    Новият президент на САЩ Доналд Тръмп призова шефовете на американските автомобилни корпорации да увеличат производството си на територията на САЩ и да подкрепи пазара на труда в страната. На работната закуска с президента участие взеха ръководителите на компаниите Ford – Марк Филдс, General Motors – Мери Бара, и Fiat Chrysler – Серджо Маркионе. Доналд Тръмп,

    Новият президент на САЩ Доналд Тръмп призова шефовете на американските автомобилни корпорации да увеличат производството си на територията на САЩ и да подкрепи пазара на труда в страната. На работната закуска с президента участие взеха ръководителите на компаниите Ford – Марк Филдс, General Motors – Мери Бара, и Fiat Chrysler – Серджо Маркионе.

    Доналд Тръмп, в частоност, заяви: "Ние връщаме производството в САЩ, значително съкращаваме данъците и излишните нормативни изисквания. Поддържаме регулирането, но и искаме да въведем правила, които имат смисъл. Значително ще опростим процеса за автомобилните производители и за всеки, които иска да развива бизнес в САЩ. Мисля, че скоро ще видите, как ситуацията за бизнеса от много неблагоприятна ще се превърне в доста благоприятна".

    В хода на предизборната си кампания Доналд Тръмп разкритикува корпорациите на американския автомобилен бизнес за пренасянето на производството в други държави, преди всичко в Мексико и обеща да въведе 35-процентен данък за изност на автомобили.

    "Аз съм в значителна степен защитник на околната среда, вярвам в тази идея, но тя излезе от контрол. Затова ще съкратим целия процес. Като цяло ще ви дадем всичките ви необходими разрешения и ще се държим много дружелюбно", – допълни Тръмп.

    Това беше първата среща на президент на САЩ с ръководители на американските автомобилни корпорации от 2011 г., когато с тях съвещание имаше Барак Обама. След рандевуто с Тръмп акциите на компаниите Ford, GM и FCA се повишиха.

    Наскоро "Форд" се отказа от строителството на завод в Мексико, като реши да инвестира $700 милиона на площадка в Мичиган. Концерните General Motors и Fiat Chrysler Automotive пък ще вложат в заводи в САЩ по милиард долара, а монтажът на пикапа Ram на "Крайслер", най-вероятно, ще бъде преместен от Мексико в Мичиган. След "закуската" Серджо Маркионе припомни, че от 2009 г. насам FCA е инвестирал в икономиката на САЩ над $9,6 милиарда и е създал повече от 25 000 нови работни места.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт