728 x 90

Съдят Faraday Future за 1.8 милиона долара

Съдят Faraday Future за 1.8 милиона долара

Новоизлюпената американска компания за електрически автомобили Faraday Future ще бъде съдена от софтуерна компания. Причината за това е неизплатена сума в размер на 1.8 милиона долара. През август миналата година американците се свързват с The Mill Group и пожелават компанията да изработи 3Д графична презентация на бъдещ нов модел. Става дума за FF 91, електрически

Новоизлюпената американска компания за електрически автомобили Faraday Future ще бъде съдена от софтуерна компания. Причината за това е неизплатена сума в размер на 1.8 милиона долара.

През август миналата година американците се свързват с The Mill Group и пожелават компанията да изработи 3Д графична презентация на бъдещ нов модел. Става дума за FF 91, електрически кросоувър, който се появи на бял свят по-рано тази година на изложението CES.

Сега става ясно, че договорът по съвместната им работа е на стойност 1.82 милиона долара. От тях Faraday Future е изплатил само 20 000 долара, а останалата сума е висяща към този момент.

Предстои пълното разследване на случая, като от софтуерния изпълнител обясняват, че ще искат превеждането на цялата сума.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт