728 x 90

Първо голямо "Дизелгейт" дело срещу VW в Германия

Първо голямо "Дизелгейт" дело срещу VW в Германия

Компанията Deutsche See стана първият голям клиент на Volkswagen в Германия, завел дело срещу автомобилния производител, което е свързано с глобалния скандал „Дизелгейт”. Компанията съди VW заради заблуждаващи факти относно екологичността на флотилията автомобили, произведени от фирмата. В Щатите VW трябва да отговаря в поредица дела, заведени от отделни собственици на дизелови автомобили, регулаторни органи,

Компанията Deutsche See стана първият голям клиент на Volkswagen в Германия, завел дело срещу автомобилния производител, което е свързано с глобалния скандал „Дизелгейт”. Компанията съди VW заради заблуждаващи факти относно екологичността на флотилията автомобили, произведени от фирмата.

В Щатите VW трябва да отговаря в поредица дела, заведени от отделни собственици на дизелови автомобили, регулаторни органи, отделни щати и свои дилъри, но това е първият случай, в който корпоративен клиент съди VW на домашния пазар на компанията.

От Deutsche See, която използва около 500 коли, произведени от VW, обявиха, че двете страни не са успели да стигнат до споразумение. А до делото се е стигнало, след като автомобилната компания е сменила мениджърите, участващи в преговорите с адвокати и PR мениджъри.

Според Bild am Sonntag, делото е за 11,9 милиона евро, но сумата все още не е потвърдена от Deutschee See. В неделя от VW обявиха, че все още не са се запознали с материалите по делото и не могат да коментират.

„Дизелгейт” избухна през септември 2015 година, когато VW призна, че компанията е продавала в Щатите дизелови автомобили, оборудвани със софтуеър, който заблуждава тестовата апаратура за нивото на вредни емисии, които моторът отделя в атмосферата.

Досега финансовите поражения за VW от „Дизелгейт” се изчисляват на 20 милиарда евро, а бившият главен изпълнителен директор на компанията Мартин Винтеркорн се разследва от германската прокуратура за измама и манипулации на пазара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт