728 x 90

FIAT ще продава компактен бразилски пикап в САЩ?

FIAT ще продава компактен бразилски пикап в САЩ?

FCA планира настъпление на пазара на компактни пикапи в САЩ, като схемата, по която ще стане това е типична на управлението на Серджо Маркионе. Ram ще получи от Бразилия пикапа FIAT Toro и ще го предлага под своята марка. Факт е, че FIAT Chrysler не разполага с компактен пикап на американския пазар от 2011 година

FCA планира настъпление на пазара на компактни пикапи в САЩ, като схемата, по която ще стане това е типична на управлението на Серджо Маркионе. Ram ще получи от Бразилия пикапа FIAT Toro и ще го предлага под своята марка.

Факт е, че FIAT Chrysler не разполага с компактен пикап на американския пазар от 2011 година насам, когато беше спряно производството на модела Dakota.

Но главният дизайнер на FCA Ралф Джилс заяви на откриването на автомобилния салон в Чикаго, че Ram може съвсем скоро да нахлуе в сегмента на малките пикапи.

Джилс използва точно Toro в един от слайдовете на презентацията си, но така и не потвърди категорично, че моделът излиза на американския пазар.

Toro е пикап с предно предаване, който на американския пазар по-скоро би бил съперник на Honda Ridgeline. В същото време GM засега реагира най-добре на възродения интерес на клиентите към пикапите и Chevrolet Colorado и GMC Canyon се продават повече от добре. В същото време от Ford обявиха, че връщат своя модел Ranger на пазара в САЩ.

В Бразилия Toro може да се поръчва и със задвижване 4х4, а основните му мотори са 1,8-литров бензинов двигател с 138 конски сили или 2-литров турбодизел с 170 конски сили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт