728 x 90

VW пуска бюджетен бранд през 2019 г.

VW пуска бюджетен бранд през 2019 г.

През последните няколко години слуховете за достъпен бранд от Volkswagen не спираха да циркуилрат. Сега, по информация на AutoExpress, става ясно, че въпросната марка ще бъде лансирана през 2019 година първо в Китай. В близкото минало, Skoda играеше ролята на най-евтин бранд в портфолиото на немците. С времето обаче цените на моделите от Чехия се

През последните няколко години слуховете за достъпен бранд от Volkswagen не спираха да циркуилрат. Сега, по информация на AutoExpress, става ясно, че въпросната марка ще бъде лансирана през 2019 година първо в Китай.

В близкото минало, Skoda играеше ролята на най-евтин бранд в портфолиото на немците. С времето обаче цените на моделите от Чехия се повишиха значително, като днес базова Octavia е по-скъпа от базов Golf с 400 евро.

Именно заради това Volkswagen иска в семейството си истинска бюджетна марка, като такава ще бъде сформирана с пускането на чисто нов евтин седан. След това ще дойде ред на компактен SUV, като и двете машини ще имат цена от около 10 000 евро.

По отношение на техниката, колите ще заложат на предишната платформа на VW, PQ35, като някои от компонентите ще бъдат взети от актуалната MQB.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт