728 x 90

Ferrari отбеляза 70 години вчера

Ferrari отбеляза 70 години вчера

На 12 март 1947 година се появява първият автомобил, носещ името на Енцо Ферари – Ferrari 125 S, а Ил Комендаторе, който е основател на компанията, е и първият, седнал зад волана на състезателния автомобил. Ферари започва кариерата си като автомобилен състезател, след това ръководи отбора на Alfa Romeo, но накрая основава собствена компания, след

На 12 март 1947 година се появява първият автомобил, носещ името на Енцо Ферари – Ferrari 125 S, а Ил Комендаторе, който е основател на компанията, е и първият, седнал зад волана на състезателния автомобил.

Ферари започва кариерата си като автомобилен състезател, след това ръководи отбора на Alfa Romeo, но накрая основава собствена компания, след като е уволнен от шефовете на Alfa.

125 S се задвижва от 12-цилиндров двигател, а по-малко от три месеца след сглобяването на първия автомобил идва и дебютната му победа – на 20 май Франко Кортезе печели Гран при на Рим. Следват още успехи, като най-известен става успеха на легендата Тацио Нуволари, който печели Гран при на Парма.

През 2017 година Ferrari ще отбележи 70-годишния си юбилей със серия събития, а едно от тях е представянето на супер модела LaFerrari Aperta в над 60 държави.

Специално за всички фенове на Скудерията и тези, които се интересуват от историята на компанията е създаден сайтът ferrari70.com, който е активен от вчера и на него може да се проследят най-важните моменти от развитието на Ferrari през тези 70 години.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт