728 x 90

GM съкрати 2700 служителя чрез SMS

GM съкрати 2700 служителя чрез SMS

General Motors затваря завода си във Венецуела, след като местното правителство наложи това на компанията. Причината е съдебно дело от 2000 година, когато дилъри на гиганта го обвиниха, че не постига заложените стойности за производство на коли годишно. Веднага след случилото се, двама служители на завода споделиха в интервю за Reuters, че са били уведомени

General Motors затваря завода си във Венецуела, след като местното правителство наложи това на компанията. Причината е съдебно дело от 2000 година, когато дилъри на гиганта го обвиниха, че не постига заложените стойности за производство на коли годишно.

Веднага след случилото се, двама служители на завода споделиха в интервю за Reuters, че са били уведомени чрез кратко текстово съобщение, че вече не работят за GM. 

Различни източници сочат, че американската фирма се е готвела за затварянето на завода в последните месеци, разглобявайки и транспортирайки негови компоненти.

Може би единствената хубава новина е, че 2700-те служители, които са загубили своята работа, са получили обезщететения. Засега няма официален коментар от General Motors.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт