728 x 90

Uber пуска автономни летящи таксита

Uber пуска автономни летящи таксита

Uber планира да лансира флотилия от автономни летящи таксита в два големи града до 2020 година, като единият от тях ще е в Щатите. Квазитаксиметровата компания ще използва електрически летални апарати с вертикално излитане, информацията е на агенция Reuters, която цитира продуктовия шеф на Uber Джеф Холдън. От Uber вече преговарят с пет компании от

Uber планира да лансира флотилия от автономни летящи таксита в два големи града до 2020 година, като единият от тях ще е в Щатите. Квазитаксиметровата компания ще използва електрически летални апарати с вертикално излитане, информацията е на агенция Reuters, която цитира продуктовия шеф на Uber Джеф Холдън.

От Uber вече преговарят с пет компании от авиационния бранш, сред които Bell Helicopter и Embraer, относно конструирането на летателните апарати. Отделно от това компанията вече е влязла в контакт с Hillwood Properties в Далас за построяването на четири площадки за кацане. Вървят преговори и с Дубай за организирането на полети в страната по време на World Expo през 2020 година.

Появата на информацията за плановете на Uber съвпадна с демонстрацията на летателния апарат на Kitty Hawk, който може да вози един човек. Моделът The Flyer е създаден с идеята да се ползва за забавление, тъй като може да лети на до 5 метра над земята, но от компанията потвърдиха, че вече разработват по-сериозен апарат, който ще може да се използва и за търговски цели.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт