728 x 90

Nismo се разраства по модела на BMW M?

Nismo се разраства по модела на BMW M?

Nissan официално съобщи за старта на ново подразделение Nismo Cars Business Department, чиято основна цел ще е „развиването на по-привлекателни продукти за по-къс период от време”, а след това тези продукти ще бъдат промотирани през дилърската мрежа и моторспорт програмите на компанията. В момента под шапката на Nismo се произвеждат около 15 000 коли годишно,

Nissan официално съобщи за старта на ново подразделение Nismo Cars Business Department, чиято основна цел ще е „развиването на по-привлекателни продукти за по-къс период от време”, а след това тези продукти ще бъдат промотирани през дилърската мрежа и моторспорт програмите на компанията.

В момента под шапката на Nismo се произвеждат около 15 000 коли годишно, което не е никак много като се има предвид за колко много модели става въпрос, както и каква е стойността на програмата GT-R Nismo, за която също отговаря подразделението.

Все още обаче не е потвърдена информацията, че Nismo ще започне да предлага и боди китове без увеличение на мощността на колата – модел, който се прилага от BMW при M Sport и M Performance китовете. Всъщност, доста по-близкият и по-естествен модел би бил този на Renault Sport, но анализаторите изчакват официалното обявяване на плановете на Nismo за развитието на подразделението.

Освен това, все още се чака потвърждение и на информацията, че каква точно роля в разрастването на Nismo ще получат специалистите от тунинг компанията Autech, която се занимава само с вътрешни проекти на Nissan.

Добрата новина е, че Nismo версиите на популярните модели на Nissan ще стават все повече, но в същото време маркетинг специалистите на марката с лекота пропуснаха някои интересни възмажности.

Pulsar Nismo така и не се материализира, нито пък хотхеч версията му с дизелов мотор с мощност 185 конски сили, за която се говореше през 2015 година. Още нещо – бившият шеф на Nissan Европа държеше популярният кросоувър Qashqai да получи версия Nismo, която щеше да се пояди доста преди Tiguan R и Ateca Cupra, но и това не се случи.

В световен мащаб пуснатите през 2013 година Nismo варианти на GT-R и 370Z получиха високи оценки, но след това се появиха разочароващите Juke Nismo и Sentra Nismo, като вторият модел, който е за американския пазар е на границата да бъде обявен за провал. Затова и следващите стъпки на Nismo ще са много важни.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт