728 x 90

Индия се отказва от бензина и дизела

    През 2030 година в Индия ще се продават само електромобили, а страната планира напълно да се откаже от автомобилите с двигатели с вътрешно горене. Информацията е на вестник The Independent, който цитира източник от индийското правителство. Информацията беше допълнена от министъра на добивната промишленост Пийуш Гоял, който заяви на Конференцията на индийската промишленост в Ню

    През 2030 година в Индия ще се продават само електромобили, а страната планира напълно да се откаже от автомобилите с двигатели с вътрешно горене. Информацията е на вестник The Independent, който цитира източник от индийското правителство.

    Информацията беше допълнена от министъра на добивната промишленост Пийуш Гоял, който заяви на Конференцията на индийската промишленост в Ню Дели, че налагането на електромобилите ще стане повече заради търсенето от страна на купувачите, а не толкова заради субсидиите, които дава и ще дава държавата.

    „Планираме бързо да преминем към сериозни количества електромобили, които да присъстват на пазара. Идеята ни е, че през 2030 година в Индия не трябва да се продава нито един автомобил с бензинов или дизелов мотор”, обясни министърът.

    Той допълни, че индийското правителство има и план за подпомагане на производството на електромобили, който трябва да действа две или три години.

    „Надяваме се, че цените на електромобилите ще започнат да спадат и тази индустрия да покаже, че може да работи на печалба”, допълни Гоял.

    Преминаването към електромобили е свързано с много замърсения въздух в Индия. Според данни на Greenpeace всяка година в страната умират 2,3 милиона души заради силно замърсения въздух. Също толкова хора в Индия умират и от последствията от тютюнопушенето.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт