728 x 90

Faraday Future го закъса отново

Faraday Future, американската компания за електрически коли, която работи с международни капитали, се оказа отново в затворена улица. След като в края на миналата година фирмата отложи временно изграждането на първия си завод, сега ще се наложи ново забавяне в процеса. Причината за това е, че основният инвеститор, китайският LeEco, приключва с финансирането на проекта,

Faraday Future, американската компания за електрически коли, която работи с международни капитали, се оказа отново в затворена улица. След като в края на миналата година фирмата отложи временно изграждането на първия си завод, сега ще се наложи ново забавяне в процеса.

Причината за това е, че основният инвеститор, китайският LeEco, приключва с финансирането на проекта, поради вътрешни парични проблеми. Това означава, че фирмата ще трябва да търси нови инвеститори.

Въпреки това, от Faraday Future обещават, че всичко върви по план и фабриката ще е готова през август тази година. Производството и доставките на първия сериен модел, FF 91, ще станат факт в началото на следващата година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт