728 x 90

Първите Volvo S90 правени в Китай тръгнаха към Европа

Първите Volvo S90 правени в Китай тръгнаха към Европа

Първите екземпляри от Volvo S90, произведени в Китай, вече пътуват към новите си клиенти в Европа. От завода на марката в Дакинг колите ще се прекарват по железен път до Белгия, откъдето ще бъдат преразпределяни към различни дилърства на континента. Шведите са горди, че са първият производител в бизнеса, който ще транспортира коли от Китай

Първите екземпляри от Volvo S90, произведени в Китай, вече пътуват към новите си клиенти в Европа. От завода на марката в Дакинг колите ще се прекарват по железен път до Белгия, откъдето ще бъдат преразпределяни към различни дилърства на континента.

Шведите са горди, че са първият производител в бизнеса, който ще транспортира коли от Китай то Европа чрез железници, а не по вода. По сметките на компанията, времето за извозване се съкращава с две-трети, а вредните емисии по транспорта с около една-трета.

Засега се предвижда седмично един влак да пътува между двете населени места, като всяка композиция ще превозва множество контейнери. Предвижда се един курс да транспортира над 200 коли.

С времето, когато производственият процес се засили, бройката на композициите ще нарасне, а с това и общата бройка на доставяните до Европа китайски S90-ки.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт