728 x 90

Произведоха 4 милиона Skoda Fabia

Skoda oтчете производството на автомобил от модела си Fabia с пореден номер четири милиона. Юбилейната кола е бяло комби от спецификация Monte Carlo. Интересното е, че почти по едно и също време чехите отбелязват две кръгли числа. Освен 4-милионната Fabia от всички поколение, сглобена вече е и Fabia от послено поколение с номер половин милион.

Skoda oтчете производството на автомобил от модела си Fabia с пореден номер четири милиона. Юбилейната кола е бяло комби от спецификация Monte Carlo.

Интересното е, че почти по едно и също време чехите отбелязват две кръгли числа. Освен 4-милионната Fabia от всички поколение, сглобена вече е и Fabia от послено поколение с номер половин милион.

Все още най-продавано си остава първото поколение на модела, което се задържа почти десет години на пазара. От него са реализирани 1.79 милиона бройки, а от неговия наследник – 1.71 милиона.

Интересното е, че Fabia е един от много малкото продукти на VAG, който не се базира на платформата MQB. Въпреки това, много детайли от тази архитектура са намерили място в автомобила.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт