728 x 90

Доставчикът на въздушни възглавници Takata обяви фалит

    Японската компания Takata обяви официално своя фалит. Фирмата се свързва с най-голямата сервизна кампания в историята на автомобилната индустрия – тази свързана с дефектните въздушни възглавници в милиони коли по целия свят. Спасението за Takata идва от американският доставчик на автомобилни компоненти Key Safety Systems, който откупува всички активи на японците срещу 1.59 милиарда долара.

    Японската компания Takata обяви официално своя фалит. Фирмата се свързва с най-голямата сервизна кампания в историята на автомобилната индустрия – тази свързана с дефектните въздушни възглавници в милиони коли по целия свят.

    Спасението за Takata идва от американският доставчик на автомобилни компоненти Key Safety Systems, който откупува всички активи на японците срещу 1.59 милиарда долара.

    Очаква се новият собственик да запази на работа всички служители на Takata, като засега съществува такова обещание. Освен това, от Key Safety Systems обещават, вниманието към клиентите ще бъде също запазено.

    Все още не могат да бъдат оценени изцяло финансовите загуби на Takata от проблемите с въздушните възглавници, но специалисти казват, че те могат да надминат 10 милиарда долара.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт