728 x 90

Пазарът на суперколи в Европа продължава да расте

Пазарът на суперколи в Европа продължава да расте

Клиентите на чисто нови екзотични коли в Европа стават все повече. Статистика на JATO Dynamics показва, че потреблението на този тип машини на Стария континент се е покачило с около 30 процента за първите четири месеца на годината. Най-продаваната суперкола в Европа, а и в света, в момента е Ferrari 488. Италианският модел успява да

Клиентите на чисто нови екзотични коли в Европа стават все повече. Статистика на JATO Dynamics показва, че потреблението на този тип машини на Стария континент се е покачило с около 30 процента за първите четири месеца на годината.

Най-продаваната суперкола в Европа, а и в света, в момента е Ferrari 488. Италианският модел успява да изпревари Aston Martin DB11, но британецът беше лансиран относително скоро и се очаква да извоюва челното място.

Великобритания пък е най-големият отделен пазар за суперколи, като успява да изпревари Германия с почти двойно повече реализации за тази година.

Анализатори прогнозират, че тенденцията на повишаващо се търсене ще се запази и до края на десетилетието ще видим поне около 30 процента ръст спрямо 2017 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт