728 x 90

Ford и GM режат големи седани и компактни модели

Ford и GM режат големи седани и компактни модели

Американските гиганти Ford и General Motors планират орязване на моделните си гами, за да намалят разходите и да се отърват от модели, които не се продават добре на отделни пазари. Типичен пример за това е Ford Fiesta – модел, който се представя отлично в Европа, но скоро ще изчезне от пазара в Щатите, просто защото

Американските гиганти Ford и General Motors планират орязване на моделните си гами, за да намалят разходите и да се отърват от модели, които не се продават добре на отделни пазари.

Типичен пример за това е Ford Fiesta – модел, който се представя отлично в Европа, но скоро ще изчезне от пазара в Щатите, просто защото продажбите му постоянно спадат. Също така в историята ще минат и ванът C-Max, както и големият седан Taurus, като последният не се е появявал на Стария континент. Информацията за Fiesta все още не е потвърдена официално от компанията, но се предполага, че това решение е въпрос на време.

Според агенция Reuters в гамата на GM под ножа ще минат цели шест модела: Buick LaCrosse, Chevrolet Impala, Chevrolet Sonic, plug-in хибридът Chevrolet Volt, както и Cadillac XTS и Cadillac CT6. От Cadillac реагираха светкавично и опровергаха информацията за CT6, като обясниха, че планират сериозно развитие и инвестиции в модела, който ще се превърне в основен автомобил за марката. Най-вероятно обаче, ако има орязване на модели при GM, то ще се случи след 2020 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт