728 x 90

MV Agusta откупи акциите си от Mercedes-AMG

MV Agusta откупи акциите си от Mercedes-AMG

Преди около три години Mercedes-AMG купи 25 процента от италианския мотоциклетен производител MV Agusta. Сега, след намирането на нов инвеститор, фирмата си връща обратно дяла. Парите идват от руски горивен магнат, Тимур Сардаров, който ще инвестира голяма, но на този етап неизвестна сума пари в компанията. Засега не се казва и за каква сума MV

Преди около три години Mercedes-AMG купи 25 процента от италианския мотоциклетен производител MV Agusta. Сега, след намирането на нов инвеститор, фирмата си връща обратно дяла.

Парите идват от руски горивен магнат, Тимур Сардаров, който ще инвестира голяма, но на този етап неизвестна сума пари в компанията.

Засега не се казва и за каква сума MV Agusta е откупил 25-процентния си дял, но през 2014 година сделката в обратна посока беше на стойност от окооло 40 милиона долара.

Първата стъпка на новия собственик, който вече ще държи 100 процента от производителя, ще бъде да увеличи мрежата от серизни и търговски центрове, както и да засили присъствието на MV Agusta в интернет.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт