728 x 90

Олимпийска премиера за автономните модели на Toyota

Олимпийска премиера за автономните модели на Toyota

Toyota планира да покаже следващото си поколение автономни автомобили по време на Лятната Олимпиада в Токио през 2020 година. Според шефовете крайбрежната част на града и особено зоната Одайба, ще е идеалното място за демонстрация на автономните технологии, тъй като там булевардите са широки и прави, а трафикът не е особено натоварен, поне по стандартите

Toyota планира да покаже следващото си поколение автономни автомобили по време на Лятната Олимпиада в Токио през 2020 година. Според шефовете крайбрежната част на града и особено зоната Одайба, ще е идеалното място за демонстрация на автономните технологии, тъй като там булевардите са широки и прави, а трафикът не е особено натоварен, поне по стандартите на Токио.

И още нещо, японците са уверени, че при добро представяне на Олимпиадата, автономните модели на Toyota могат да променят мнението на хората за тези технологии, които все още са обгърнати от съмнения и неясноти около юридическото им уреждане в отделните държави.

Генералният изпълнителен директор на Toyota Кен Коибучи дори обясни, че компанията няма да нарича тези автомобили „автономни”, за да не създава твърде големи очаквания у клиентите си. Вместо това следващото поколение на тези возила ще са „автоматизирани”.

Идеята на Toyota е, че автомобилът и водачът трябва да са партньори в процеса, наречен „автономно придвижване”. Коибучи напомни това, като цитира концепцията „Мобилен съотборник” на японския гигант.

Той също така призна, че за да станат реалност автономните автомобили от следващото поколение, компанията трябва да реши някои сериозни технологични проблеми. Сред тях попадат лидар сензорите и максимално подробните карти.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт