728 x 90

Германските компании трябва да инвестират повече и да се борят с Tesla

    Германските автомобилни компании трябва да инвестират повече в развитието на електрическите технологии и да се превърнат в реални съперници на Tesla. Това обяви шефа на канцеларията на канцлера Ангела Меркел, Петер Алтмайер. Той допълни, че действията на шефовете на компаниите по отношение на поредния скандал с нивата на вредните емисии са „разочароващи” и добави, че

    Германските автомобилни компании трябва да инвестират повече в развитието на електрическите технологии и да се превърнат в реални съперници на Tesla. Това обяви шефа на канцеларията на канцлера Ангела Меркел, Петер Алтмайер.

    Той допълни, че действията на шефовете на компаниите по отношение на поредния скандал с нивата на вредните емисии са „разочароващи” и добави, че съдбата на 600 000 работници в тази индустрия в Германия е много важен проблем.

    „Кога нашата автомобилна индустрия, която е много добра, ще може да създаде електромобил, който да има с 50 километра по-голям пробег от Tesla и да струва с 10 000 евро по-малко – попита Алтмайер. – Мисля, че това можем да си го поставим като цел.

    „Ако германската автомобилна индустрия не осъзнае, че трябва да инвестира повече в електрическите автомобили, особено в градските модели, то в дългосрочен план ще стане много трудно да се защитават бензиновите и дизеловите двигатели. Ние трябва да покажем, че най-добрите електромобили се създават в Германия”.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт