728 x 90

Renault-Nissan ще произвежда електромобили в Китай с Dongfeng

    Renault-Nissan даде заявка да засили присъствието си на китайския пазар на електромобили, който вече е най-големият в света, след като влезе в ново смесено предприятие, което ще произвежда електромобили. Новата компания се казва eGT New Energy Automotive Co и в нея Renault и Nissan държат по 25%, а останалите 50 са за местния партньор на

    Renault-Nissan даде заявка да засили присъствието си на китайския пазар на електромобили, който вече е най-големият в света, след като влезе в ново смесено предприятие, което ще произвежда електромобили.

    Новата компания се казва eGT New Energy Automotive Co и в нея Renault и Nissan държат по 25%, а останалите 50 са за местния партньор на гиганта – Dongfeng Motor Group Co.

    Новата компания ще създаде нов електромобил, базиран на платформата за компактен SUV, дело на Renault-Nissan. От компанията не обявиха какви са инвестициите на създателите й.

    Автомобилните производители усилено засилват инвестициите си в електромобили на всички големи световни пазари, за да отговорят на постоянно затягащите се правила за нивата на вредните емисии. Догодина в Китай влиза рамка за нивата на вредните емисии за гамата на всеки един производител, което прави присъствието на електромобили в тази гама още по-важно.

    През 2019 година Renault планира да започне продажби на електрическата версия на модела Kwid в Китай, като цената му ще стартира от 8000 долара. Информацията беше обявена по-рано тази година от боса на Renault-Nissan Карлос Гон и новият съюз с Dongfeng пояснява кой ще произвежда новия електромобил.

    От 2014 година насам Nissan предлага електрическия Leaf на китайския пазар, но без особен успех, тъй като моделът, който там се казва Venucia e30, се оказа твърде скъп за местните клиенти.

    Dongfeng вече работи успешно с Renault-Nissan. Компанията произвежда популярния SUV модел Kadjar за местния пазар, както и седана Nissan Teana, който също е за китайския пазар.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт