728 x 90

VW ще вдига продажбите с SUV модели

VW ще вдига продажбите с SUV модели

Шефовете на Volkswagen се надяват, че германската марка ще засили присъствието си на световния пазар до 2020 година с предлагането на повече SUV модели, към които ще прибави и електромобили, като всичко това трябва да заличи спомена за скандала „Дизелгейт”. Шефът на марката Херберт Дис заяви, че очаква 40% от световните продажби на Volkswagen да

Шефовете на Volkswagen се надяват, че германската марка ще засили присъствието си на световния пазар до 2020 година с предлагането на повече SUV модели, към които ще прибави и електромобили, като всичко това трябва да заличи спомена за скандала „Дизелгейт”.

Шефът на марката Херберт Дис заяви, че очаква 40% от световните продажби на Volkswagen да се падат на SUV моделите и кросоувърите, което, ако стане, ще е сериозен прогрес, тъй като сега този процент е по-малко от 15.

В момента VW произвежда по 400 бройки Atlas в завода си в Чатанууга, Тенеси, което означава около 100 000 на година, но директорът на фабриката Антонио Пинто обяви, че производственият капацитет може да бъде удвоен.

VW променя присъствието си на американския пазар – германската марка се отказва от компактните модели и седаните от средния клас за сметка на по-големите SUV модели, произвеждани в САЩ – като Atlas.

„SUV моделите ще дърпат напред бизнеса ни в глобален план, тъй като тези автомобили стават все по-важни и по-популярни”, обясни Дис.

Той допълни, че с оглед разширяването на производствените мощности в Чатанууга, там най-вероятно ще се сглобяват и електромобили.

Сега VW има пазарен дял в Щатите от 1,9 процента, като Дис се надява той да нарасне на 5%.

„Не можем да спечелим битката за пазара в Щатите за две години”, обясни шефът на Volkswagen.

Като част от споразумението за потушаване на последствията от „Дизелгейт”, VW пое ангажимент да предложи поне три електрически модела, включително и кросоувър, на пазара в Калифорния до 2020 година. Освен това, компанията трябва да продава поне по 5000 електромобила на година до 2025.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт