728 x 90

Финализират сделката между Geely и Lotus този месец

Финализират сделката между Geely и Lotus този месец

Обявената през май тази година сделка между китайският производител Geely и британската екзотична марка Lotus ще бъде финализирана в дните до края на месец септември. Двете страни вече са се разбрали за детайлите около споразумението, което ще вкара в касите на досегашния собственик на Lotus, Proton, около 65 милиона долара. Специалисти предричат, че бъдещето на

Обявената през май тази година сделка между китайският производител Geely и британската екзотична марка Lotus ще бъде финализирана в дните до края на месец септември.

Двете страни вече са се разбрали за детайлите около споразумението, което ще вкара в касите на досегашния собственик на Lotus, Proton, около 65 милиона долара.

Специалисти предричат, че бъдещето на Lotus може да бъде доста позитивно под крилото на китайската компания. Geely вече държи Volvo, като се справя изключително успешно с управлението на шведската марка.

Подобен либерален метод на контрол се очаква да бъде приложен и с Lotus – китайците дават финансов ресурс и общо направление на развитие, но оставят инженери и специалисти от съответния производител сами да начертаят бъдещето в детайли, без външни вмешателства.

Може би най-голямото предизвикателство за Lotus в краткосрочен план ще бъде справянето с Брекзит, тъй като над половината от продукцията на марката се продава в рамките на Европейския Съюз.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт