728 x 90

Профсъюзите спират продажбата на Ducati

Профсъюзите спират продажбата на Ducati

Продажбата на италианския производител на мотоциклети Ducati е спряна, потвърдиха от Volkswagen Group, като се очаква цената на компанията да е 1,5 милиарда евро. Причината за това е съпротивата на профсъюзите, както и вътрешните противоречия в гиганта за това как трябва да се развива марката. Ducati е изцяло под контрола на луксозната марка на VW

Продажбата на италианския производител на мотоциклети Ducati е спряна, потвърдиха от Volkswagen Group, като се очаква цената на компанията да е 1,5 милиарда евро.

Причината за това е съпротивата на профсъюзите, както и вътрешните противоречия в гиганта за това как трябва да се развива марката.

Ducati е изцяло под контрола на луксозната марка на VW Audi. Точно тук е и основното противоречие – шефовете на Audi са в спор с надзорния съвет на VW Group – органът, който трябва да одобри продажбата.

Профсъюзните лидери във VW, които държат половината места в 20-местния надзорен съвет, обявиха, че са твърдо против срещу продажбата, без значение на каква цена ще е сделката.

От VW потвърдиха, че има петима кандидати за Ducati, но те са били информирани да задържат офертите си, въпреки че продажбата беше обявена през април като част от стратегията на гиганта за набиране на свежи средства, които трябва да се използват за потушаване на последствията от глобалния скандал „Дизелгейт”.

Смята се, че кандидатите за Ducati са фамилията Бенетон, американската компания Polaris Industries, бившият собственик на италианската марка Investindustrial, както и частните инвестиционни фондови Bain Capital и PAI Partners.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт