728 x 90

Последният LaFerrari беше продаден за 10 милиона долара

Феновете на LaFerrari са наясно, че производствената серия трябваше да е от 499 бройки. Но миналата година компанията произведе „последната бройка”, която беше продадена на търг, а приходите отидоха за помощ на пострадалите от земетресение в Италия. Сега беше сглобен още един „последен екземпляр” версия Aperta, който също отиде за благотворителност. През миналия уикенд на

Феновете на LaFerrari са наясно, че производствената серия трябваше да е от 499 бройки. Но миналата година компанията произведе „последната бройка”, която беше продадена на търг, а приходите отидоха за помощ на пострадалите от земетресение в Италия. Сега беше сглобен още един „последен екземпляр” версия Aperta, който също отиде за благотворителност.

През миналия уикенд на аукциона на RM Sotheby’s последният LaFerrari беше продаден за 8,3 милиона евро (10 милиона долара), като парите за фондацията „Save the Children”.

Това е шаси №210 от версията Aperta и от Маранело обявиха, че този път наистина става въпрос за последния автомобил от производствената серия. Не че, ако компанията продължи да прави по една кола на година, която да отива за благотворителност, това ще свали цените на някой от останалите 500 екземпляри.

Последният LaFerrari беше представен на празненството по случай 70-годишния юбилей на Скудерията на 9 септември, а прогнозите на аукционната къща бяха, че максимално цената му може да стигне 4 милиона евро. За щастие, те се оказаха твърде консервативни.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт