728 x 90

Mercedes вече приема поръчки за електрическия си SUV

Mercedes вече приема поръчки за електрическия си SUV

Както често се случва в последно време Норвегия е пазарът, където компаниите, предлагащи електромобили тестват всички нови модели, тъй като там продажбите са най-големи и клиентите реагират най-бързо. Това важи и за бъдещия електрически SUV на Mercedes, който ще се предлага под новата подмарка на германците – EQ и ще е с размерите на конвенционалния

Както често се случва в последно време Норвегия е пазарът, където компаниите, предлагащи електромобили тестват всички нови модели, тъй като там продажбите са най-големи и клиентите реагират най-бързо. Това важи и за бъдещия електрически SUV на Mercedes, който ще се предлага под новата подмарка на германците – EQ и ще е с размерите на конвенционалния GLC.

От четвъртък насам дилърите на Mercedes събират поръчки за новия модел в Норвегия и отбелязват сериозен интерес. През април Audi започна да приема поръчки за E-Tron Quattro и също отчете активните действия на местните потенциални клиенти.

В момента резервацията на бъдещия електромобил на Mercedes струва 20 019 норвежки крони (около 2500 долара), като компанията гарантира, че ще върне парите, ако клиентът се откаже. Но интересът е толкова голям, че един клиент може да направи само една поръчка за новия модел. От четвъртък до снощи общо поръчките са почти 2000.

Доставките на серийната версия на електрическия SUV трябва да започнат през 2019 година.

Концептуалният Mercedes EQ, който ще е в основата на серийната версия беше представен с батерия с капацитет 70 kWh, което в реални условия трябва да е достатъчно за пробег около 350 километра с едно зареждане.

SUV моделът се задвижва от електромотора с обща мощност 300 kW, задвижването е 4х4, а ускорението от 0 до 100 км/ч става за по-малко от 5 секунди.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт