728 x 90

Бензинът изпревари дизела в Европа при новите коли

    За първи път от 2009 година насам, продажбите на бензинови автомобили изпревариха тези на дизелови машини на Стария континент. Такава статистика отчете асоциацията ACEA . За първите шест месеца на тази година, търсенето на бензинови коли се е повишило от 45.8 на 48.5 от общия пазар, а интересът към нафтовите возила е спаднал с почти

    За първи път от 2009 година насам, продажбите на бензинови автомобили изпревариха тези на дизелови машини на Стария континент. Такава статистика отчете асоциацията ACEA .

    За първите шест месеца на тази година, търсенето на бензинови коли се е повишило от 45.8 на 48.5 от общия пазар, а интересът към нафтовите возила е спаднал с почти четири пункта.

    По този начин за първи път в последните осем години клиентите избират по-често бензинови предложения, отколкото дизелови, като се очаква тенденцията да се запази и до края на годината.

    Най-вероятно, погледнато от по-далечен план, ситуацията ще остане непроменена и през следващите години, тъй като все повече производители обявяват намеренията си да се откажат от развитието на дизеловата технология за сметка на електрифицирани машини.

    За първи път продажбите на последните достигат над 5 процента в Европа, като това е резултат на повишено с около 35 процента търсене.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт