728 x 90

Porsche иска от Audi 235 млн. долара заради Дизелгейт

Представители на централата на Porsche са изпратили писмено искане до колегите си от Audi, в което изискват приблизително 235 милиона долара под формата на компенсации. Причината за това е скандалът Дизелгейт, в който Porsche беше замесен поради 3.0-литровия дизелов мотор на Cayenne, който се доставя именно от Audi. Информацията все още не е официална, като

Представители на централата на Porsche са изпратили писмено искане до колегите си от Audi, в което изискват приблизително 235 милиона долара под формата на компенсации.

Причината за това е скандалът Дизелгейт, в който Porsche беше замесен поради 3.0-литровия дизелов мотор на Cayenne, който се доставя именно от Audi.

Информацията все още не е официална, като се появи първо в списание Bild в Германия. В материала се сочи, че и двете страни не са поискали да дадат официално становище по случващото се.

По-рано тази година Porsche организира сервизна акция за около 22 000 екземпляра от дизеловия Cayenne. По време на кампанията немските власти забраниха на марката да продава модела.

От Porsche все още не са показали дизелова версия на изцяло новия Cayenne, който видяхме на изложението във Франкфурт през миналия месец. Такава ще има със сигурност, но ще я видим след няколко месеца.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт