728 x 90

Париж забранява и бензина до 2030 година

Париж забранява и бензина до 2030 година

Властите в Париж планират да забранят всички автомобили с двигатели с вътрешно горене до 2030 година, стана ясно днес. „Това е наша дългосрочна политика, целта на тази стратегия е намаляването на парниковите газове – обясни Кристоф Найдовски, който отговаря за транспортната политика в кабинета на кмета на Париж Ан Идалго. – Транспортът е един от

Властите в Париж планират да забранят всички автомобили с двигатели с вътрешно горене до 2030 година, стана ясно днес.

„Това е наша дългосрочна политика, целта на тази стратегия е намаляването на парниковите газове – обясни Кристоф Найдовски, който отговаря за транспортната политика в кабинета на кмета на Париж Ан Идалго. – Транспортът е един от основните производители на такива газове, затова планираме край на използването на возила с двигатели с вътрешно горене до 2030 година.”

Това е следващата стъпка в плановете на парижката управа да подобри атмосферните условия в града. Париж приема Лятната Олимпиада през 2024 година и целта е дотогава да бъдат забранени дизеловите автомобили в града. Сега обаче идва и забрана на бензиновите автомобили, което маркира сериозно втвърдяване на политиката на кмета.

Естествено, забраната няма да засегне електромобилите, които би трябвало да стават все повече в Париж.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт