728 x 90

Китайският пазар намали производството на Alfa Romeo и Maserati

    FIAT Chrysler Automobiles намалява производството на Alfa Romeo и Maserati в Италия заради новите правила за внос на автомобили в Китай. Информацията идва от профсъюзите в Италия, а продажбите на двете марки на FCA в Китай са спаднали значително заради промените в китайските правила относно отношенията между търговците и производителите, като се забранява на производителите

    FIAT Chrysler Automobiles намалява производството на Alfa Romeo и Maserati в Италия заради новите правила за внос на автомобили в Китай. Информацията идва от профсъюзите в Италия, а продажбите на двете марки на FCA в Китай са спаднали значително заради промените в китайските правила относно отношенията между търговците и производителите, като се забранява на производителите да налагат на дилърите да трупат резерви от коли.

    Предстои спиране на производството на новия SUV на Maserati – Levante, който се сглобява в Мирафиори, Торино, като паузата ще е две седмици.

    Този месец производството на Alfa Romeo Stelvio и Giulia в Касино, централна Италия е намалено от 300 на 265 коли на смяна, а от септември заводът не работи в петък, което доведе до намаляване на производството с още 2000 коли.

    От FCA все още не са коментирали информацията.

    Началото на втората половина на годината отбеляза драстичен спад на доставките на Giulia и Stelvio за Китай, които започнаха през пролетта. През юни Alfa Romeo достави 1006 коли на китайските си дилъри, през юли те станаха 2666, но през август спаднаха на 227. Подобен спад в процентно отношение записаха и доставките на Maserati Levante.

    Според голяма част от пазарните анализатори, очакванията на FCA за продажби на Levante, Giulia и Stelvio са твърде завишени.

    Очаква се, че продажбите на Alfa за 2017 ще са между 130 000 и 140 000 коли, което няма да покрие целите на FCA, но ще бъде „отличен резултат”, според анализаторите.

    Главният изпълнителен директор на FCA Серджо Маркионе заяви по-рано тази година, че Alfa Romeo ще достигне 170 000 продажби за 2017.

    В допълнение на това FCA намалява и производството на FIAT 500X и Jeep Renegade, като продажбите на двата модела се движат в противоположна на развитието на пазара посока. Търсенето на субкомпактни SUV модели в Европа продължава да расте, а продажбите на 500X и Renegade намаляват, като при модела на FIAT това е ясно видимо – минус 15% за август.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт