728 x 90

Произведоха последния Holden в Австралия

Австралийският производител от портфолиото на General Motors, Holden, сглоби последния си автомобил в родината си. След 69 години производство, компанията прекратява тази дейност на континента. Предстои всички нови автомобили на марката да бъдат внасяни от други заводи на концерна, като в Австралия ще остане само развойната дейност на Holden. От фирмата обещават да запазят на

Австралийският производител от портфолиото на General Motors, Holden, сглоби последния си автомобил в родината си. След 69 години производство, компанията прекратява тази дейност на континента.

Предстои всички нови автомобили на марката да бъдат внасяни от други заводи на концерна, като в Австралия ще остане само развойната дейност на Holden.

От фирмата обещават да запазят на работа около 1000 човека в централата си в Мелбърн, като освен това в сервизната и дилърска мрежа ще са заети още около 6000 работника.

До края на десетилетието, Holden ще лансира 24 нови модела, както и цели 36 нови конфигурации на различни каросерии с различни двигатели.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт