728 x 90

Задава се турска автомобилна марка, ще прави електромобили

Задава се турска автомобилна марка, ще прави електромобили

Пет големи автомобилни компании в Турция ще обединят усилията си в подкрепа на проекта Automobile of Turkey, стартиран лично от президента на страната Реджеп Ердоган. Те ще стартират местна автомобилна марка, която трябва да захранва основно локалния пазар. Очаква се още през 2019 година новосформираният бранд да покаже първия си прототип, като фокусът на дейността

Пет големи автомобилни компании в Турция ще обединят усилията си в подкрепа на проекта Automobile of Turkey, стартиран лично от президента на страната Реджеп Ердоган. Те ще стартират местна автомобилна марка, която трябва да захранва основно локалния пазар.

Очаква се още през 2019 година новосформираният бранд да покаже първия си прототип, като фокусът на дейността на марката ще бъдат електрическите автомобили. Серийната версия на концепта ще бъде готова през 2021 година, когато трябва да стартират и продажбите към населението.

Към момента, турската автомобилна индустрия може да се похвали със заводи на доста брандове, а освен това голяма част от фирмите за части също имат свои фабрики в съседката ни. Това осигурява сериозен гръб на новия проект.

Анонсът за новата марка бе направен официално, като сериозно разбуни духовете сред автомобилните фенове в страната само за няколко дни. Турция се смята за една от доста автомобилните нации, тъй като на година там се продават около един милион чисто нови коли.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт