728 x 90

Китайците вече предлагат електрически боклукчийски камиони

Китайците вече предлагат електрически боклукчийски камиони

Китайската компания BYD достави първия изцяло електрически боклукчийски камион на общината в Пало Алто, Калифония, която стартира 1-годишен пилотен проект за изпитания на возилото. BYD представи прототипа на камиона преди 6 месеца и обяви, че планира сериозно присъствие на пазара на електрически камиони в Щатите. Пробегът с едно зареждане на китайския електрически камион между 105

Китайската компания BYD достави първия изцяло електрически боклукчийски камион на общината в Пало Алто, Калифония, която стартира 1-годишен пилотен проект за изпитания на возилото.

BYD представи прототипа на камиона преди 6 месеца и обяви, че планира сериозно присъствие на пазара на електрически камиони в Щатите.

Пробегът с едно зареждане на китайския електрически камион между 105 и 120 километра, като той е снабден с батерия с капацитет 178 kWh, а пълното й зареждане отнема два часа и половина.

Според изчисленията на общината, използването на този камион ще спести почти 30 000 литра дизел на година, както и ще предпази атмосферата от изхвърлянето на 72 кубични тона въглеродни двуокиси.

Това е първият пълноразмерен и изцяло автоматизиран по отношение на товаренето на боклука електрическия камион, който влиза в експлоатация в Щатите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт