728 x 90

Polestar започва изграждането на завод в Китай

    Град Ченгду в Китай ще бъде родното място на първия сериен модел на Polestar. Хибридното спортно купе с 600 к.с. ще се сглобява в чисто нов производствен и сервизен център, работата по който вече стартира. Очаква се съоръжението да е готово за работа до първите месеци на 2019 година, а от средата на същата година

    Град Ченгду в Китай ще бъде родното място на първия сериен модел на Polestar. Хибридното спортно купе с 600 к.с. ще се сглобява в чисто нов производствен и сервизен център, работата по който вече стартира.

    Очаква се съоръжението да е готово за работа до първите месеци на 2019 година, а от средата на същата година Polestar 1 да се качи на поточните линии. Всъщност, производството ще бъде смесено – машинно и ръчно, като годишно ще се сглобяват не повече от 500 бройки.

    Шведите обясняват, че новата фабрика ще бъде най-екологичната в цял Китай, а освен това ще бъде и една от най-ефективните в автомобилната индустрия по целия свят.

    Инвестицията по целия проект Polestar възлиза на над 750 милиона долара, като ще се подели в неизвестно съотношение между Volvo и собственика Geely. Голяма част от тази сума ще бъде налята в новата китайска фабрика.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт